طرز تهیه رب پلوی شیرازی؛ طعم اصیل شیراز

طرز تهیه رب پلو شیرازی

طرز تهیه رب پلوی شیرازی :

رب پلوی شیرازی
رب پلوی شیرازی

اگر به دنبال غذایی اصیل و پر از خاطره از جنوب ایران هستید، رب‌پلوی شیرازی انتخابی بی‌نظیر است. این غذا یکی از ساده‌ترین و در عین حال خوشمزه‌ترین پلوهای محلی شیراز است که با برنج ایرانی، رب گوجه‌فرنگی، پیاز داغ و ادویه‌های معطر درست می‌شود.

مواد لازم برای ۴ نفر

  • برنج ایرانی: ۳ پیمانه
  • پیاز متوسط: ۲ عدد
  • رب گوجه‌فرنگی: ۳ قاشق غذاخوری
  • روغن مایع یا کره: به مقدار لازم
  • زردچوبه: ۱ قاشق چای‌خوری
  • فلفل سیاه: نصف قاشق چای‌خوری
  • نمک: به میزان دلخواه
  • زعفران دم‌کرده (اختیاری): ۲ قاشق غذاخوری

مرحله اول: پخت برنج

برنج را چند ساعت قبل از پخت در آب و کمی نمک خیس کنید. وقتی برنج نیم‌پز شد، آن را آبکش کنید و کنار بگذارید.

مرحله دوم: آماده‌سازی پیاز داغ

پیازها را خلالی خرد کنید و در مقداری روغن یا کره روی حرارت ملایم سرخ کنید تا طلایی و کاراملی شوند. پیاز داغ یکی از مهم‌ترین اجزای رب‌پلو است، چون طعم و عطر فوق‌العاده‌ای به غذا می‌دهد.

مرحله سوم: تفت دادن رب گوجه‌فرنگی

در همان تابه‌ی پیاز داغ، رب گوجه‌فرنگی را اضافه کنید و چند دقیقه روی حرارت ملایم تفت دهید تا بوی خامی رب گرفته شود. سپس زردچوبه، نمک و فلفل سیاه را اضافه کنید. در این مرحله می‌توانید کمی زعفران دم‌کرده نیز بیفزایید تا رنگ و عطر غذا دوچندان شود.

مرحله چهارم: ترکیب برنج و رب

در یک قابلمه‌ی مناسب، کمی روغن بریزید و ته‌دیگ دلخواه (سیب‌زمینی یا نان) قرار دهید. سپس لایه‌ای از برنج بریزید و روی آن مقداری از سس رب و پیاز داغ را اضافه کنید. این کار را لایه‌به‌لایه تکرار کنید تا همه‌ی مواد تمام شوند. در نهایت باقی‌مانده‌ی سس را روی برنج بریزید.

مرحله پنجم: دم کشیدن رب‌پلو

روی درب قابلمه دم‌کنی بگذارید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید. حدود ۳۰ تا ۴۰ دقیقه زمان دهید تا برنج دم بکشد و طعم رب و ادویه‌ها به خورد آن برود.

بیشتر بخوانید:  رازهای خوشمزه شدن عدس پلو ایرانی | طرز تهیه مجلسی و نذری با ترفندهای حرفه‌ای

مرحله ششم: سرو و تزیین

غذا را در دیس بکشید و رویش را با پیاز داغ، زرشک یا حتی کمی خلال بادام و پسته تزیین کنید. این غذا معمولاً با ماست ساده یا دوغ شیرازی سرو می‌شود.

نکات طلایی برای رب‌پلوی خوشمزه

  • حتماً رب گوجه‌فرنگی را خوب تفت دهید تا طعم بهتری پیدا کند.
  • استفاده از زعفران دم‌کرده به زیبایی رنگ و عطر رب‌پلو کمک زیادی می‌کند.
  • ته‌دیگ سیب‌زمینی برشته، انتخاب محبوب برای این غذاست.

خواص رب پلوی شیرازی

این غذا علاوه بر سادگی، بسیار مقوی است. رب گوجه‌فرنگی سرشار از ویتامین C و آنتی‌اکسیدان‌هاست. برنج انرژی لازم بدن را تأمین می‌کند و پیاز داغ نیز طعمی بی‌نظیر به غذا می‌بخشد. رب‌پلو هم سبک است و هم به دلیل طعم متعادل، برای همه‌ی اعضای خانواده محبوب خواهد بود.

رب‌پلوی شیرازی، غذایی ساده، سریع و اصیل از جنوب ایران است که با ترکیب برنج ایرانی، رب گوجه و پیاز داغ، طعمی فراموش‌نشدنی ایجاد می‌کند. این پلو علاوه بر رنگ و بوی خاصش، به سفره جلوه‌ای متفاوت می‌بخشد. اگر می‌خواهید غذایی سریع اما خاص درست کنید، رب‌پلو بهترین انتخاب است. امتحانش کنید و طعم اصیل شیراز را در خانه تجربه کنید.


همچنین بخوانید:

  1.  خورش آلو اسفناج؛ دستور پختی نو و آسان
  2. طرز تهیه عدسی مخصوص؛ یک صبحانه مقوی و شام سبک
  3. طرز تهیه شله مشهدی اصیل؛ غذای نذری خوش‌طعم و پرانرژی خراسان
  4. طرز تهیه شربت خاکشیر و تخم شربتی؛ خنکی بی‌نظیر برای روزهای گرم
  5. راز تهیه چای طعم‌دار خانگی؛ عطر و طعمی متفاوت در فنجان شما
  6. طرز تهیه کرفس پلو خوشمزه و مقوی
  7. طرز تهیه میلک شیک خنک و خوشمزه؛ نوشیدنی پرطرفدار تابستانی
  8. طرز تهیه سوپ قلم خوشمزه و مقوی برای روزهای سرد
  9. طرز تهیه یتیمچه خلاقانه؛ غذای ساده با طعمی شاهانه
  10. شله زرد: طلای شیرین ایرانی با دستوری ساده و طعمی به یادماندنی
  11. راز خوشمزگی قیمه بادمجان خلاقانه؛ طرز تهیه با طعمی متفاوت
  12. طرز تهیه شربت آلبالو خانگی خوش‌رنگ و خوش‌طعم؛ نوشیدنی تابستانی سالم و طبیعی

این پست چقدر برایتان مفید بود؟

برای امتیاز دادن، روی یک ستاره کلیک کنید!

میانگین امتیاز: ۵

تا کنون هیچ رأیی ثبت نشده است! اولین نفری باشید که به این مطلب امتیاز می‌دهد.

متأسفیم که این مطلب برای شما مفید نبود!

اجازه دهید این مطلب را بهتر کنیم!

به ما بگویید چگونه می‌توانیم این مطلب را بهتر کنیم؟

۵/۵ (۳ نظر)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا