تیرامیسوی تابستانی با توتفرنگی و چای سبز ماچا؛ دسر خنک و متفاوت
اگر به دنبال یک دسر تابستانی شیک، تازه و خوشطعم هستید، این تیرامیسوی توتفرنگی و چای سبز ماچا بهترین انتخاب است. این دسر از ترکیب لایههای بیسکویت نرمشده در شربت چای سبز با کرم ماسکارپونه سبک و لایهای از توتفرنگی غلیظ و شیرین ساخته میشود. نتیجه، دسری است که هم از نظر ظاهر چشمنواز است و هم طعمی دلنشین و متفاوت دارد.
چرا این دسر خاص است؟
- طعم تازه و تابستانی: توتفرنگی جوشاندهشده با شکر طعمی شیرین و غلیظ ایجاد میکند که در کنار طعم کمی تلخ و گیاهی چای سبز ماچا بسیار متعادل است.
- جایگزین قهوه: در تیرامیسوی کلاسیک معمولاً بیسکویتها در قهوه غوطهور میشوند. اما اینجا شربتی از عسل و چای سبز به کار رفته است که مزهای ملایمتر و سبکتر به دسر میدهد.
- کرم نرم و ابری: ترکیب پنیر ماسکارپونه، خامه زدهشده و زرده تخممرغ بافتی سبک و خامهای ایجاد میکند که لایهها را بهخوبی در کنار هم نگه میدارد.
- تهیه آسان از قبل: این دسر را میتوان یک روز قبل آماده کرد و تا زمان سرو در یخچال گذاشت. هرچه بیشتر بماند، طعمها بهتر با هم ترکیب میشوند.
مواد لازم برای ۶ نفر
لایه توتفرنگی
- ۴۵۰ گرم توتفرنگی تازه یا یخزده (خردشده)
- ۳ قاشق غذاخوری شکر
- ۱ قاشق غذاخوری آب لیمو تازه
شربت چای سبز
- یکسوم لیوان آب
- یکسوم لیوان عسل
- یک قاشق غذاخوری پودر چای سبز ماچا
کرم ماسکارپونه
- ۴ عدد زرده تخممرغ
- نصف لیوان شکر
- یک لیوان خامه پرچرب خنک
- یک بسته پنیر ماسکارپونه (حدود ۲۵۰ گرم)
- نصف قاشق چایخوری وانیل
مونتاژ دسر
- ۲۴ عدد بیسکویت لیدیفینگر یا بیسکویت انگشتی
- کمی پودر چای سبز برای تزیین روی دسر
روش تهیه
۱. آمادهسازی لایه توتفرنگی
توتفرنگی، شکر و آب لیمو را در قابلمهای بریزید و روی حرارت متوسط بپزید. حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه زمان بدهید تا توتفرنگیها نرم شوند و آب آنها به غلظت مربا برسد. وقتی خنک شد کنار بگذارید.
۲. درست کردن شربت چای سبز
آب، عسل و پودر چای سبز را روی حرارت کم بگذارید و هم بزنید تا همه مواد یکدست شوند. وقتی خنک شد، شربت آماده است.
۳. آمادهسازی کرم ماسکارپونه
- زردههای تخممرغ و شکر را با همزن برقی آنقدر بزنید تا رنگشان روشن شود و حجم بگیرند.
- در ظرفی دیگر خامه را آنقدر بزنید تا فرم بگیرد و غلیظ شود.
- ماسکارپونه و وانیل را به خامه اضافه کنید و آرام هم بزنید تا یکنواخت شود.
- در آخر، مخلوط خامه و ماسکارپونه را به زردهها اضافه کنید و خیلی ملایم مخلوط کنید تا کرمی سبک و نرم به دست آید.
۴. مونتاژ تیرامیسو
- هر بیسکویت را یکییکی برای چند ثانیه در شربت چای سبز فرو ببرید. مراقب باشید بیش از حد خیس نشود تا شکل خود را از دست ندهد.
- یک لایه بیسکویت در کف قالب بچینید.
- روی آن مقداری از توتفرنگی پختهشده بریزید.
- سپس یک لایه از کرم ماسکارپونه اضافه کنید.
- این لایهها را دوباره تکرار کنید تا قالب پر شود.
۵. استراحت و سرو
روی دسر را با پوشش پلاستیکی بپوشانید و حداقل ۸ ساعت در یخچال قرار دهید. قبل از سرو، کمی پودر چای سبز روی سطح آن الک کنید تا هم زیباتر شود و هم طعم نهایی کامل گردد.
نکتههای طلایی
- این دسر تا سه روز در یخچال تازه میماند.
- اگر به جای خامه از خامه سبک استفاده کنید، کرم به خوبی فرم نمیگیرد.
- استفاده از توتفرنگی تازه طعم بهتری ایجاد میکند، اما توتفرنگی یخزده هم نتیجه خوبی خواهد داشت.
- برای زیبایی بیشتر میتوانید قبل از سرو چند برش توتفرنگی تازه روی سطح دسر بچینید.
تیرامیسوی توتفرنگی و چای سبز ماچا یک دسر تابستانی متفاوت است که طعم شیرین، ترش و کمی تلخ را در کنار هم دارد. این دسر هم برای مهمانیها مناسب است و هم برای عصرهای گرم تابستانی که به دنبال یک خوراکی خنک و سبک هستید. تهیه آن ساده است و میتواند جلوهای خاص به سفره شما بدهد.
همچنین بخوانید.