طرز تهیه دلمه سبزیجات:
دلمه سبزیجات، یک غذای سالم و لذیذ با طعمی بینظیر است که میتوانید در خانه به راحتی تهیه کنید. این غذا، ترکیبی از سبزیجات تازه و ادویههای معطر است که هم برای سلامتی مفید است و هم طعم فوقالعادهای دارد. در ادامه، روش خلاقانه و آسان برای تهیه این دلمه را به شما آموزش میدهیم.
مواد لازم برای دلمه سبزیجات:
– برنج نیمدانه: ۲ پیمانه
– سبزیجات معطر (جعفری، گشنیز، تره، شوید): هر کدام یک دسته
– پیاز متوسط: ۱ عدد
– سیر: ۲ حبه
– هویج رنده شده: ۱ عدد
– فلفل دلمهای رنگی: ۲ عدد
– رب گوجهفرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
– نمک، فلفل، زردچوبه، دارچین: به میزان لازم
– برگ مو یا کلم برگ: به میزان لازم
– روغن زیتون یا مایع: ۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
1. ابتدا برنج را شسته و در آب جوش کمی نمک بپزید تا کمی نرم شود، سپس آبکش کنید و کنار بگذارید.
2. سبزیجات را خوب بشویید و خرد کنید. پیاز و سیر را ریز ریز نگینی کنید و در تابه با کمی روغن تفت دهید تا طلایی شوند.
3. سبزیجات خرد شده، هویج رنده شده و ادویهها را به پیاز و سیر اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا عطر ادویهها آزاد شود.
4. رب گوجهفرنگی را به مخلوط اضافه کنید و کمی تفت دهید تا رنگ و طعم آن بهتر شود.
5. برنج پخته شده را به مخلوط سبزیجات اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مواد کاملاً مخلوط شوند.
6. برگ مو یا کلم برگ را در آب جوش نرم کنید و سپس خشک کنید.
7. مخلوط برنج و سبزیجات را در داخل برگها قرار دهید و آنها را رول کنید.
8. در قابلمه، کف آن را با برگهای سبزیجات بچینید و دلمهها را بچینید. کمی آب و روغن روی آن بریزید و درب قابلمه را بگذارید.
9. اجازه دهید دلمهها با حرارت ملایم حدود ۳۰ دقیقه پخته شوند تا طعمها به خوبی ترکیب شوند.
نکات مهم:
– میتوانید برای تنوع، داخل دلمه از پنیر یا گوشت چرخکرده هم استفاده کنید.
– برای طعم بهتر، کمی لیمو ترش تازه روی دلمهها قبل از سرو بریزید.
– این دلمه سبزیجات، هم برای وعده ناهار و هم برای شام مناسب است و میتوانید آن را با ماست یا سس تند سرو کنید.
در نهایت، دلمه سبزیجات خانگی، غذایی سالم، خوشمزه و پر از عطر و طعم است که با کمی خلاقیت، میتوانید آن را به یک غذای خاص و متفاوت تبدیل کنید. این دستور، مناسب برای خانواده و مهمانیهای دوستان است و حتماً مورد پسند همه قرار میگیرد.
همچنین بخوانید.