در درهم آباد میخوانید، آناناس میوهای استوایی و دارویی که برای اولین بار توسط کلمبوس پس از سفر به آمریکای جنوبی به اروپا برده شد. در ابتدا میوهای عجیب و غریب شناخته میشد و تنها در ضیافتهای مجلل سرو میگردید.

۱. پیشینه و ریشه آناناس
آناناس ریشه در جنوب برزیل و پاراگوئه دارد.
بزرگی میوه آن بین ۱ تا ۱/۵ متر و برجستگیهای روی آن تا ۳۰–۱۰۰ سانتیمتر است.
این میوه نوعی میوه چندگانه است و برای قرنها در آمریکای مرکزی و جنوبی علاوه بر طعم شیرین، برای درمان مشکلات هاضمه و التهابی استفاده میشده است.
۲. ترکیبات و مواد مغذی
ویتامین C و ویتامینهای گروه B
کلسیم، فسفر، آهن
اسید سیتریک و اسید مالیک
آنزیم پروتئولیتیک بروملین (Bromelain) که در پایین ساقه و میوه رسیده فراوان است
۳. کاربرد دارویی بروملین
ضد التهاب و کاهش ورم پس از جراحیهای دندان، زنان و عمومی
درمان کوفتگیها، خونمردگیها و زخمهای بعد از تصادف
درمان آبسهها و التیام بافتهای آسیبدیده
۴. خواص درمانی آناناس در گیاهدرمانی
تحریک انقباضات رحم و کوتاه کردن مدت زایمان
درمان زخمها و بیماریهای دهان
کمک به درمان بیماریهای دستگاه ادراری و زنان
کاهش مشکلات دوران پیری
درمان سوختگیها و ورم و آماس وریدها
کاهش خیز یا ورم ریهها
پیشگیری از سرطانها و زخمها
درمان سینوزیت
کاهش حساسیتها و آلرژیها
۵. نحوه مصرف
آناناس به صورت تازه، کمپوت یا عصاره مصرف میشود.
مصرف منظم آن، به دلیل محتوای بروملین و ویتامینها، به سلامت گوارش، تقویت سیستم ایمنی و کاهش التهاب کمک میکند.
۶. نتیجهگیری
آناناس تنها میوهای خوشمزه نیست؛ بلکه با خواص دارویی و درمانی متنوع، برای سلامت بدن، بهبود هضم، کاهش التهاب و پیشگیری از بیماریها بسیار مفید است.
همچنین بخوانید:خواص درمانی لیمو شیرین